Εκδρομές Δραστηριότητες

Eίσαι στο κέντρο ενός μοναδικού τόπου με υπέροχες παραλίες, εξαιρετικούς αρχαιολογικούς προορισμούς και φυσικές ομορφιές, για να ανακαλύψεις μοναδικά μυστικά της περιοχής, από τους Hidden Treasures of West coast, μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και έχουν να σου προτείνουν εναλλακτικές δραστηριότητες, τόσο αθλητικές και πολιτιστικές όσο και ψυχαγωγικές.
Για να αποφύγεις τους πολυσύχναστους και τουριστικούς προορισμούς και να βιώσεις λίγο από τη ζωή ενός ντόπιου
Για να φας εξαιρετικό φαγητό, τόσο κρεατικά όσο και ψαρικά!
Για να κάνεις μια βόλτα με τον Άγιο Σώστη, το πανέμορφο καίκι τους και να δεις δελφίνια στον Αμβρακικό
Για να μάθεις Kite από εκπαιδευμένους επαγγελματίες αλλά και να κάνεις s.u.p.s Άγιο Νικόλαο στο Άκτιο

Αμβρακικός Κόλπος

Βόλτα παρατήρησης δελφινιών

Ομορφιά, γαλήνη, πρωτόγνωρα και έντονα συναισθήματα, ευκαιρία για περίσκεψη και ενδιαφέρουσες γνώσεις, σε μια ολοήμερη κρουαζιέρα πραγματική εμπειρία ζωής!
Η πόλη της Πρέβεζας, μια πόλη σχεδόν περικυκλωμένη από θάλασσα –δεν χαρακτηρίζεται άδικα το ομορφότερο ‘νησί’ της Ηπείρου!
Λύστε κάβους …πλέοντας προς τα ενδότερα του Αμβρακικού κόλπου, γεμάτοι ενθουσιασμό θα γνωρίσετε από κοντά αυτό το σημαντικό και ιδιαίτερο οικοσύστημα.
Η διαδρομή, ένα ταξίδι στον τόπο, στη ζωή που αυτός φιλοξενεί, στην ιστορία και τον πολιτισμό του. Όμορφο τοπίο, ναυάγια και παραδοσιακές μέθοδοι αλιείας, τα νησάκια του Εθνικού Πάρκου γεμάτα γλάρους και ερωδιούς, θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta και αργυροπελεκάνοι, ενώ η απόλυτη ηρεμία στην επιφάνεια της θάλασσας θα σας κάνει την ξενάγηση ακόμη πιο ευχάριστη.Προορισμός χαλάρωσης το ακρογιάλι της Παναγιάς, στη νότια πλευρά του Αμβρακικού κόλπου με επιλογές για όλα τα γούστα. Απολαυστικές βουτιές από το σκάφος στα ζεστά γαλαζοπράσινα νερά, μάσκα και αναπνευστήρα -snorkeling- στα ρηχά προς αναζήτηση ιππόκαμπων, περίπατος στην παραλία και το καταπράσινο γύρω τοπίο ή απλά δροσερό καφεδάκι στις ξαπλώστρες.
Εκεί δίπλα στο κύμα, στην οικογενειακή ταβέρνα του Αντρέα, θα απολαύσετε το ουζάκι μας και τις φρέσκιες θαλασσινές γεύσεις του Αμβρακικού, τα νοστιμότατα ‘πετάλια’ , τις φημισμένες γαρίδες του και τις ψητές σαρδέλες, πραγματική τέρψη για τον ουρανίσκο σας!

Αρχαία Νικόπολη

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πρέβεζα, βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες αρχαίες Ρωμαϊκές πόλεις της Ελλάδας. Η Νικόπολη ήταν το καμάρι του Ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού, η πόλη που έχτισε σε ανάμνηση της νίκης του ενάντια στον συστρατευμένο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ.Ο αρχαιολογικός χώρος, περιλαμβάνει εκτός από το Ωδείο και το Θέατρο, δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το μνημείο του Αυγούστου και το στάδιο.
Επισκεφτείτε το Μουσείο:
Με το αυτοκίνητο:
3rd km National road of Preveza-Ioannina, Τ.Κ. 48100, Preveza
Telephone: +30 26820 89892
Email: efapre@culture.gr

Αχέροντας ποταμός

Ο Αχέροντας με τα 50χμ μαγευτικού τοπίου ήταν στην αρχαιότητα συνώνυμο της λύπης και του θρήνου και η είσοδος των ψυχών στον Άδη. Στο χωριό Μεσοπόταμος όπου συναντιέται ο Αχέροντας με τον Κωκυτό ποταμό στις όχθες της λίμνης Αχερουσίας βρίσκεται και το Νεκρομαντίο (Πληροφορίες – Ωράριο Λειτουργίας, Αρχαιολογικός χώρος Νεκρομαντείου Αχέροντα, Μεσοπόταμος Πρεβέζης, Τηλ. 2684041206),που σύμφωνα με τον μύθο οι επισκέπτες μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς.
Σήμερα ο ποταμός και το χωριό της Γλυκής είναιπόλοςέλξηςντόπιωναλλάκαιεπισκεπτώναπόόλοτονκόσμο, πουέρχονταιγιανααπολαύσουντηυπέροχηφύσηκαινα «κατέβουν» κατά μήκος του από τις πηγές στη Σκάλα της Τζαβέλενας μέχρι το χωριό.
Άλλααθλήματαπουμπορείτενααπολαύσετε:
• Ιππασία στις Πηγές
• Αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Παραμυθιά
• Rafting, kayakκαιcanoe – kayak στα Στενά
• Ποδηλασία κατά μήκος του ποταμού

Μνημείο Ζαλόγγου

Ο θρυλικός χορός του Ζαλόγγου από τις Σουλιώτισσες που έπεσαν από τα βράχια για να μην πέσουν στα χέρια του Αλή Πασά, έχει περάσει στην ιστορία.
Ταξιδεύοντας κανείς από την Πρέβεζα προς την Πάργα βλέπει στη δεξιά πλευρά του δρόμου να διακρίνονται πάνω από το χωριό της Καμαρίνας ορισμένες ψηλές λευκές φιγούρες. Πρόκειται για το μνημείο του Ζαλόγγου, με τις πέτρινες Σουλιώτισσες που στέκουν αγέρωχες και ατενίζουν το Ιόνιο Πέλαγος. Το μνημείο αυτό βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, πάνω στις καταπράσινες πλαγιές της Καμαρίνας, απ’ όπου, σύμφωνα με την ιστορία, 63 Σουλιώτισσες με τα παιδιά τους σέρνοντας το 1803 τον χορό του θανάτου, έπεσαν στο κενό, για να μην πέσουν στα χέρια των ανδρών του Αλή πασά (1788-1822), όταν το Σούλι υπέκυψε μετά από πολύχρονους αγώνες.
Προς τιμή των ηρωίδων αυτών, που προτίμησαν τον θάνατο από την ατίμωση και τη δυστυχία, στήθηκε στην κορυφή του ιστορικού αυτού βράχου, ως σύμβολο μνήμης και αυταπάρνησης, ένα μεγαλειώδες μνημείο ύψους 13 μ., εν έτη 1961, έργοτουγλύπτηΓεωργίουΖογγολόπουλουκαιτουαρχιτέκτοναΠάτροκλουΚαραντινού.

Νεκρομαντείο

Στο χωριό Μεσοπόταμος όπου συναντιέται ο Αχέροντας με τον Κωκυτό ποταμό στις όχθες της λίμνης Αχερουσίας βρίσκεται και το Νεκρομαντείο. Ο σπουδαιότερος χώρο λατρείας των θεών του κάτω κόσμου και επικοινωνίας με τις ψυχές των νεκρών.
Στο χώρο αυτό οι επισκέπτες αφού υποβάλλονταν σε πολυήμερη προετοιμασία, με πλήρη απομόνωση και ακολουθώντας ειδική διατροφή, οδηγούνταν στις υπόγειες αίθουσες του νεκρομαντείου, όπου επικοινωνούσαν με τα πνεύματα των αγαπημένων τους νεκρών που τους προφήτευαν το μέλλον.